Toilet verstopt

Een verstopte wc kan veel ongemak veroorzaken. Soms kunt u de verstopping zelf verhelpen door wat afwasmiddel en een emmer heet water (maar geen kokend water) door het toilet te spoelen. De wc-blokkade kan soms ook verholpen worden met een grote plopper. Wanneer geen van deze methoden effect heeft, kunt u het beste de hulp van een professionele rioolservice inschakelen. Voorkom het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen: hiermee raakt de afvoerleiding mogelijk beschadigd. ROS verzorgt een vakkundige en snelle ontstopping van uw wc. Wij maken – waar nodig – gebruik van moderne apparatuur, waaronder een elektrische veer en een rioolcamera.

Voordelen van R.O.S.

24/7 contact bij spoed
 Specialist met jarenlange ervaring
Actief in regio Gelderland
Mogelijkheid om te pinnen
Particulier als zakelijk
Gewaardeerd door klanten

📞 06 1568 1042

Afvoer wc ontstoppen

Wat de oorzaak van uw toiletverstopping ook is, ROS zorgt voor een professionele ontstopping. Veel verstoppingen zijn goed te verhelpen met een elektrische veer. Als er sprake is van een terugkerende toiletverstopping maken wij gebruik van camera-inspectie om de oorzaak van het probleem te detecteren. De rioolcamera wordt in de afvoer geplaatst en via een scherm kunnen onze monteurs zien wat precies het probleem is met de riolering. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er een leiding verzakt is. Wij stellen u op de hoogte van het defect en plannen desgewenst direct een reparatieafspraak voor u in.

Tarieven wc ontstoppen

Voor het ontstoppen van het toilet rekent ROS een vast tarief €99- (exclusief BTW) voor . Dit tarief is inclusief voorrij- en materiaalkosten. In zo’n 85% van de gevallen zijn wij in staat om de toiletafvoer binnen dit half uur te ontstoppen. In de avonduren, in het weekend en tijdens feestdagen komt hier nog een toeslag bovenop.

Alles boven de 110mm valt onder riool, alles daaronder valt onder afvoer.

Oorzaken toiletverstopping

Een opeenhoping van doorgespoelde toiletdoekjes, tampons en maandverband is een veelvoorkomende oorzaak van toiletverstopping. Het kan echter ook zijn dat de verstopping is ontstaan door een gebrek aan spoeling, bijvoorbeeld omdat de stortbak te weinig water afgeeft of omdat het toilet blijft doorlopen door een defecte vlotter. Bij een terugkerende verstopping van uw toilet is er mogelijk meer aan de hand. Vaak ligt de oorzaak van de verstopping dan in een verder gelegen deel van het riool. Zo kan de rioolaansluiting beschadigd of verschoven zijn door de wortels van struiken of bomen.

Contact opnemen

06 1568 1042

Wilt u een afspraak inplannen om de afvoer van uw toilet op vakkundige wijze te laten ontstoppen? Neem dan contact op met ROS op telefoonnummer 06 1568 1042. Onze specialisten verzorgen wc-ontstoppingen in de Provincie Gelderland en omringende plaatsen.