Rookdetectie

Heeft u last van een rioollucht in huis? Vaak is dit een indicatie dat er iets mis is met de riolering. Mogelijk wordt de rioolstank veroorzaakt door kleine scheurtjes in de rioolleiding. Naast stankoverlast kan een beschadigde riolering ook leiden tot vochtproblemen in de woning, een vervuilde kruipruimte en rioolvliegjes. Bij ROS maken wij gebruik van verschillende technieken om rioolleidingen te inspecteren en de oorzaken van de rioolstank te achterhalen. Inspectie door middel van rookdetectie is bijzonder geschikt om kleine lekkages en soms minuscule gaatjes en scheutjes in de riolering te lokaliseren.

Voordelen van R.O.S.

24/7 contact bij spoed
 Specialist met jarenlange ervaring
Actief in regio Gelderland
Mogelijkheid om te pinnen
Particulier als zakelijk
Gewaardeerd door klanten

📞 06 1568 1042

Jaar ervaring

Klanten geholpen

Sterren van onze klanten

Oorzaken rioolstank

Rioollucht is een nare vochtige stank waarvan de oorzaak niet altijd duidelijk te achterhalen is. Het kan zijn dat de rioolstank wordt veroorzaakt door een gebrekkige ontluchting van de wc of de kruipruimte. De lucht kan ook ontstaan door een scheurtje in een afvoerpijp of een los verbindingselement in de riolering. Naast rioollucht zijn rioolvliegjes vaak een indicatie dat er iets mis is met uw afvoer. Een lekkage van de riolering kan op den duur leiden tot vochtoverlast en schimmelvorming. Het is dus belangrijk om bij een rioollucht in huis bijtijds een expert in te schakelen.

s

Heeft u last van een rioollucht in huis?

bel 06 1568 1042

 Vanzelfsprekend kunt u bij ons terecht met al uw vragen over rookdetectie en andere methoden om de oorzaak van rioolproblemen in huis te achterhalen

Hoe werkt rookdetectie?

Bij rookdetectie wordt de uitgang van de riolering afgesloten en wordt het riool met een regelbare rookgenerator gevuld met rook. Daar waar de rook ontsnapt bevinden zich gaten en scheuren in de riolering. Rookinspectie is een uitermate nauwkeurige methode om de kleinste gaten en scheurtjes in de riolering te detecteren. Het voordeel van rookdetectie is dat hak en breekwerk voorkomen kan worden of bij de reparatie tot een minimum beperkt kan blijven. Deze methode is bovendien milieuvriendelijk en de rook veroorzaakt geen gezondheidsschade.

Professionele rioolservice

De vakmensen van ROS zijn bijzonder ervaren in het detecteren van rioolproblemen. Naast rookdetectie maken wij bijvoorbeeld ook gebruik van rioolcamera’s. Wanneer de oorzaak van de stankoverlast of vochtproblemen gedetecteerd is, kunnen wij overgaan tot reparatie. Uiteraard doen wij dit altijd in goed overleg met u, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Als er meerdere rioolproblemen in uw woning zijn, kunnen wij mogelijk niet alle problemen tegelijk detecteren. Indien de stank blijft aanhouden, zullen wij terugkomen tot de rioollucht is verdwenen.