Inspectie met rioolcamera

Wanneer de oorzaak van rioolproblemen niet direct duidelijk is, is het soms nodig om het riool van binnenuit te inspecteren. Hiervoor maakt ROS gebruik van een geavanceerde rioolinspectie-camera. Met een rioolcamera is het onder meer mogelijk om verstoppingen en lekkages te detecteren. De camera helpt onze specialisten om het probleem in kaart te brengen en u te adviseren over mogelijke oplossingen. Om de allerkleinste gaatjes en scheurtjes in de riolering te ontdekken, kan de inspectie met een rioolcamera gecombineerd worden met rookdetectie.

Voordelen van R.O.S.

24/7 contact bij spoed
 Specialist met jarenlange ervaring
Actief in regio Gelderland
Mogelijkheid om te pinnen
Particulier als zakelijk
Gewaardeerd door klanten

📞 06 1568 1042

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken om de riolering van uw woning of bedrijfspand te laten controleren met een rioolcamera? Neem dan contact op met ROS. 

Ontstopping en reparatie

Wanneer uit de camera-inspectie blijkt dat de riolering verstopt of beschadigd is, biedt ROS de mogelijkheid om de afvoerleiding te ontstoppen en te repareren. Ontstopping vindt onder meer plaats onder hoge waterdruk of met een roterende veer. Bij beschadigingen is het vaak mogelijk om de riolering op de plaats van het defect te repareren, zodat het niet nodig is om de volledige rioolbuis te vervangen. Eventuele reparaties vinden altijd plaats in overleg met de klant, zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan.

Hoe werkt een rioolcamera inspectie?

ROS maakt gebruik van endoscopische instrumenten voor leidingen met een diameter van 32 tot 315 millimeter. De camera wordt via de toiletafvoer in de riolering geplaatst. De toiletpot dient hiervoor verwijderd te worden, maar na afloop plaatsen wij deze weer vakkundig terug.

Wanneer de camera zich in de riolering bevindt, kunnen onze monteurs de binnenzijde van het riool op een scherm bekijken. Door hun kennis en uitgebreide ervaring  zijn zij in staat om uiteenlopende defecten aan de riolering of de afvoer te herkennen. Na afloop kunt u de beelden van ons krijgen op een usb-stick (via e-mail of Whatsapp is ook mogelijk).

Combinatie met rookdetectie

Om kleine beschadigingen aan de afvoer te detecteren, is het soms nodig om de inspectie met een rioolcamera te combineren met rookdetectie. Hierbij wordt de uitgang van de riolering afgesloten en wordt het riool met een rookgenerator gevuld met rook. Daar waar de rook ontsnapt bevinden zich gaten of scheuren. Onze monteurs zijn getraind om deze plekken te herkennen. Rookdetectie veroorzaakt geen schade aan het milieu of de gezondheid.