Rioolvliegjes

Heeft u last van rioolvliegjes of motmuggen in huis? De oorzaak van deze plaag ligt vaak in een riool- of afvoerverstopping. Rioolvliegjes leggen hun eitjes in het slib in het riool. Het afvalwater zit vol met bacteriën en dat vormt een uitstekende voedingsbodem voor dit ongedierte. Rioolvliegjes zijn onhygiënisch en vormen een gevaar voor de gezondheid wanneer ze bijvoorbeeld op uw eten gaan zitten. De beste manier om deze vliegjes te bestrijden is door uw afvoer en riolering grondig te laten reinigen. ROS verzorgt een professionele rioolreiniging waardoor deze plaag snel tot het verleden behoort.

Voordelen van R.O.S.

24/7 contact bij spoed
 Specialist met jarenlange ervaring
Actief in regio Gelderland
Mogelijkheid om te pinnen
Particulier als zakelijk
Gewaardeerd door klanten

📞 06 1568 1042

Jaar ervaring

Klanten geholpen

Sterren van onze klanten

Rioolvliegjes herkennen

U ziet rioolvliegjes vooral bij warm weer. U komt ze vaak tegen in de wc, de badkamer, maar mogelijk ook in de kruipruimte en andere plekken in huis. Met een lengte van 1,5 tot 7 millimeter is een rioolvlieg of motmug is kleiner dan een bekende huis-, tuin- en keukenvlieg. In combinatie met de behaarde vleugels, die groter zijn dan het lichaam, heeft de rioolvlieg een driehoekige vorm. Verder heeft de rioolvlieg twee lange behaarde voelsprieten bovenop de kop. Omdat de rioolvlieg tot wel 200 eitjes per dag kan leggen, is het zaak om de vlieg zo snel mogelijk te bestrijden. De larven van de rioolvlieg zijn 1 tot 10 millimeter lang en deze wormpjes hebben een grijswitte kleur.

Heeft u last van rioolvliegjes?

(bedrijven en particulier)

ROS verzorgt de bestrijding van rioolvliegjes voor zowel particulieren als bedrijven in Arnhem en omstreken. 

Professionele rioolreiniging

ROS verzorgt een professionele rioolreiniging, waarmee de rioolvliegjesplaag snel verleden tijd is. Wij rijden voor met onze servicebus met alle benodigde apparatuur. Onze specialisten reinigen afvoerleidingen vanaf 32 millimeter onder hoge waterdruk. Bij leidingen vanaf 40 millimeter maken wij gebruik van een roterende spuitkop. Deze draait rond met een hoog toerental, waardoor het vuil van de buiswand word verwijderd. Verstopte afvoerleidingen reinigen wij eveneens met een roterende veer. Het resultaat is een schone riolering, waar de voedingsbodem voor de rioolvliegjes is verdwenen.

Defecten aan riolering

Het kan zijn dat de rioolvliegjes een aanwijzing zijn voor grotere rioolproblemen. Mogelijk is er een afvoerleiding beschadigd of is er sprake van lekkage. Naast het ontstoppen en reinigen van het riool, is ROS ook in staat om defecten aan de riolering te lokaliseren en te repareren. Eventuele reparaties vinden altijd plaats in overleg met de klant, zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan.

Goeie service

Ze waren snel klaar, goeie en vriendelijke service!

Sara Klein

Snel beschikbaar!

Nadat ik gebeld had waren ze snel bij ons thuis, en ze waren ook zo weer weg! fijne service ik zal ze zeker opnieuw bellen als ik weer een probleem heb!

Charlotte

Goede prijs.

Snel klaar en voor een goeie prijs, voor herhaling vatbaar.

Michel Nijman